Κορωνοϊός: 8 συμβουλές για το ξενοδοχείο σας

Συμβουλή 1η : Μείνετε ψύχραιμοι

Αποδεχθείτε το γεγονός ότι θα υπάρξει μία περίοδος μη κανονικότητας και περιστασιακής ύφεσης, η οποία όμως δεν θα κρατήσει για πάντα. Άλλωστε δεν είστε οι μόνοι, και σε έκτακτες περιστάσεις (πόσο μάλλον παγκόσμιας εμβέλειας), λαμβάνονται έκτακτα μέτρα που θα βοηθήσουν όλους μας να επανέλθουμε ομαλά και πιο γρήγορα.

Συμβουλή 2η : Εκμεταλλευτείτε το διαθέσιμο χρόνο

Είναι γεγονός ότι με τις καθημερινές απαιτήσεις και το τρέξιμο της δουλειάς, δεν υπάρχει επαρκείς χρόνος για να ασχοληθούμε με άλλα σημαντικά ζητήματα που συνεχώς αναβάλουμε. Ευκαιρία, λοιπόν, να αναδιοργανωθούμε και να εξετάσουμε τις ελλείψεις, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που μπορεί να έχει το ξενοδοχείο μας.

Συμβουλή 3η : Θέστε κανόνες μαζί με το προσωπικό σας

Αντιλαμβάνεστε ότι με τα γεγονότα που συμβαίνουν, η ανασφάλεια για τα μικρόβια και τους ιούς συνεχώς αυξάνεται. Συζητήστε με το προσωπικό σας για την πολιτική που θα ακολουθήσετε ώστε να προστατεύσετε καταρχήν τη δικιά τους υγεία και κατ’επέκταση των πελατών σας.

Συμβουλή 4η : Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα

Εδώ οι υπερβολές επιτρέπονται. Σιγουρευτείτε ότι όλοι οι χώροι του καταλύματός σας έχουν επαρκή απολυμαντικά τζελ, μαντηλάκια καθαρισμού κλπ. Τοποθετήστε σε κοινόχρηστους χώρους και δωμάτια τους κανόνες υγιεινής που ακολουθεί το ξενοδοχείο σας. Αναρτήστε το σε social media και την ιστοσελίδα σας. Ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει το πιο σημαντικό ρόλο, επομένως για όσους επέλεξαν το κατάλυμά σας σε αυτή την άβολη περίοδο, θα πρέπει να νιώθουν καθ’όλη τη διάρκεια, ασφάλεια.

Συμβουλή 5η : Προετοιμαστείτε για όλα τα ενδεχόμενα

Η κυβέρνηση ήδη αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων έως τις 30 Απριλίου. Με τις εξελίξεις να τρέχουν συνεχώς, προετοιμαστείτε για κάθε ενδεχόμενο, όπως την παράταση αυτής της ημερομηνίας ή το να νοσήσετε εσείς οι ίδιοι κ.α. Σκεφτείτε εναλλακτικές για όλα τα σενάρια και προγραμματίστε τα επόμενα βήματα που θα αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος.

Συμβουλή 6η : Διατηρήστε τον εντατικό τρόπο υγιεινής και μετά

Μπορεί να μη γνωρίζουμε το μέγεθος της εξάπλωσης που θα έχει ο κορωνοϊός στη χώρα μας, αλλά ο τρόπος που βλέπουμε πλέον τα μικρόβια άλλαξε για τα καλά σε παγκόσμιο επίπεδο και θα αφήσει τα κατάλοιπά του. Οπότε, αν και το καλοκαιράκι θα έρθει και ο κίνδυνος της νόσου θα είναι, ελπίζουμε, παρελθόν, ο φόβος θα παραμείνει για περισσότερο αλλά και η συνήθεια της εντατικής καθαριότητας επίσης. Υιοθετήστε λοιπόν και στο μέλλον όλα τα νέα μέτρα υγιεινής που θέσατε για το κατάλυμά σας.

Συμβουλή 7η : Προγραμματίστε έγκαιρα τη σεζόν

Αν και η πασχαλινή σεζόν μοιάζει χαμένη, μη το βάζετε κάτω, το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ο ανταγωνισμός δεν περιμένει. Προετοιμαστείτε έξυπνα και επιλέξτε προσεκτικά τον τρόπο και τα κατάλληλα εργαλεία για να προωθήσετε το κατάλυμά σας καθώς και τις συνεργασίες που θα πρέπει να κάνετε, σώζοντας το παιχνίδι.

Συμβουλή 8η : Δώστε προσοχή στις εκπτώσεις που θα κάνετε

Είναι βέβαιο πως μετά από μία οικονομική καταιγίδα, όλοι μας προσδοκούμε τη νέα καλοκαιρινή σεζόν για άμεση ανάκαμψη. Οι προσφορές και οι εκπτώσεις είναι από τις πρώτες κινήσεις που θα σκεφτείτε, αλλά μη το παρακάνετε! Μετά τη μπόρα, η μεγάλη ομπρέλα δεν έχει νόημα . Διατηρείστε το επίπεδο των υπηρεσιών σας υψηλό και προσφέρετε ανταγωνιστικά πακέτα διαμονής σε αυτούς που έτσι κι αλλιώς έχουν αποφασίσει να κάνουν διακοπές, εξασφαλίζοντας στο τέλος ένα αποτέλεσμα που να αξίζει.

Η ομάδα μας, Stay Online, έχοντας εξειδίκευση και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τουριστικό κλάδο, την διαχείριση κρατήσεων και το digital marketing, είναι στην διάθεσή σας για να σας δώσει εξατομικευμένες λύσεις και κατευθύνσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες του δικού σας καταλύματος

Copyright © by Stay Online, Greece. All rights reserved.

Τ: +30 6906491258 , +30 6906491257      Ε: info@stayonline.gr      W www.stayonline.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *