Ελπίδες γρήγορης ανάκαμψης μετά τον κορωνοϊό

Κι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω της αναπάντεχης αυτής πανδημίας, με σημαντικές απώλειες και συνέπειες για πάρα πολλές χώρες, η κατάσταση της Ελλάδας μοιάζει ιδανική, που αν παραμείνει έτσι, οι προβλέψεις για ένα δυναμικό “come back” θα είναι οι πιο ρεαλιστικές.

> Κινεζικό παράδειγμα

Τα καλά νέα έρχονται αρχικά από την Ανατολή, με την Κίνα, ως πρώτη παθούσα χώρα από τον covid-19, να εμφανίζει, ήδη, σημάδια ανάκαμψης.

Ακολουθώντας το μοντέλο της σχετικής περίπτωσης ώστε να βοηθηθούμε στις προβλέψεις μας για τον εγχώριο ξενοδοχειακό κλάδο, η κινεζική αγορά φαίνεται να ανακτά κρατήσεις αμέσως μετά την κορύφωση της επιδημίας.

Αν και οι ρυθμοί ανάκαμψης είναι αργοί, μας δίνει μία πολύ θετική προοπτική των πραγμάτων για την χώρα μας.

> Ελληνική αντιμετώπιση

Με κοινή παραδοχή και παγκόσμια επιδοκιμασία της χώρας μας για τα εξαιρετικά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας, η ελληνική τουριστική αγορά έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει για μία γρήγορη ανάκαμψη.

Τα έγκαιρα μέτρα έχουν καταφέρει να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την εξάπλωση του ιού, αποφεύγοντας οποιοδήποτε φρικτό σενάριο και διατηρώντας μας υγιείς, για να έχουμε τον χρόνο και την ψυχική δύναμη να ανασυνταχτούμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.

Η διεθνής αναγνώριση αποκαθιστά και προάγει την καλή φήμη της Ελλάδας ως μία χώρα  ασφαλή και “καθαρή” για ξένους επισκέπτες, αμέσως μετά το άνοιγμα των συνόρων. 

> Δωρεές αλληλεγγύης

Με επαγγελματική και κοινωνική ευθύνη πολλοί είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες που συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του ιού.

Σπουδαία η στήριξή τους σε ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρικά αναλώσιμα πρώτης ανάγκης, χρηματική ενίσχυση για τον ίδιο σκοπό ή δωρεά σε προϊόντα και υπηρεσίες (διατροφής, μεταφοράς, υγείας κ.α.) στα νοσοκομεία και το προσωπικό.

Με την συλλογική προσπάθεια όλων εξασφαλίζουμε τον έλεγχο του ιού στη χώρα μας, εγγυώντας έτσι την φθείνουσα πορεία του σε σύντομο χρονικό διάστημα και κατά συνέπεια την γρήγορη επανεκκίνηση της αγοράς.

> Ενίσχυση του τουρισμού

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη ότι θα πάρει πρόσθετα μέτρα στήριξης για την ενίσχυση του τουρισμού.

Ανάμεσα σε αυτά που επεξεργάζεται είναι οι μειώσεις τελών, φόρων και ΦΠΑ σε μεταφορές και διαμονή, καθώς και την παροχή ρευστότητας  στους εγχώριους ταξιδιώτες με την μορφή κουπονιού.

Αυτό ενισχύει το σενάριο ότι η σεζόν ακόμα κι αν καθυστερήσει να ξεκινήσει, δεν θα χαθεί, αλλά το πιθανότερο είναι απλά να παραταθεί.

Κατανοούμε, βέβαια, πως για όλα τα θετικά σενάρια, προϋπόθεση είναι η συνέχιση της κατασταλτικής πορείας του κορωνοϊού στη χώρα μας, κάτι που είναι ξεκάθαρα στο δικό μας χέρι…

Το σίγουρο είναι ότι, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε την προετοιμασία μας για τη σεζόν που θα έρθει. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών μας, την προσαρμογή μας στη τρέχουσα κατάσταση και να ενισχύσουμε τη φήμη του καταλύματός μας, ενισχύοντας έτσι και την ανταγωνιστική μας θέση, που είναι πιο απαραίτητο και καθοριστικό από ποτέ.

Copyright © by Stay Online, Greece. All rights reserved.

Τ: +30 6906491258 , +30 6906491257      Ε: info@stayonline.gr      W www.stayonline.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *