Ιστοσελίδες Ξενοδοχείων: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η δημιουργία μίας ελκυστικής και αποδοτικής ιστοσελίδας για ένα ξενοδοχείο είναι ένα κομβικό σημείο για την περαιτέρω εικόνα και προώθησή του.

Δίνοντας προσοχή στα σημαντικά

Αφού έχουμε θέσει όλους τους επαγγελματικούς στόχους του καταλύματός μας με βάσει τον τύπο, τη δυναμική, τις υπηρεσίες και τον ανταγωνισμό που έχει, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι πληρεί τα παρακάτω βασικά χαρακτηριστικά:

  • να είναι αντιπροσωπευτική και να αναδεικνύει το κατάλυμα
  • να λέει μια συναρπαστική ιστορία
  • να είναι αισθητικά ελκυστική
  • να είναι λειτουργική και εύκολη στην πλοήγηση
  • να είναι τεχνικά βελτιστοποιημένη ώστε να λειτουργεί σε όλες τις συσκευές, να φορτώνει γρήγορα και να ανιχνεύεται εύκολα από τις μηχανές αναζήτησης

Ας εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο…

Πριν προχωρήσουμε σε οτιδήποτε άλλο, είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας ότι η εντύπωση που θα αποκτήσει ένας επισκέπτης κατά την περιήγησή του στην ιστοσελίδα μας, υποσυνείδητα διαμορφώνει την άποψή του για την εμπειρία που θα βιώσει στο κατάλυμά μας και την ποιότητα φιλοξενίας που θα του προσφέρουμε.

Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ομαλή και εύκολη πλοήγηση του χρήστη ο οποίος δεν γνωρίζει τον ιστότοπό μας, δίνοντας ιδιαίτερη μέριμνα στο μενού, τον σχεδιασμό και το όλο στήσιμο του σκελετού (template) της ιστοσελίδας. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε την ευχάριστη παραμονή του, αποτρέποντας την όποια απογοήτευση να μην βρίσκει γρήγορα και εύκολα αυτό που ψάχνει, και διατηρώντας τον στο site μας για να κάνει κράτηση.

Το περιεχόμενο σε μία ιστοσελίδα είναι επίσης κάτι που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα. Όσο άρτια κι αν είναι τεχνικά μία ιστοσελίδα, τίποτα δεν είναι πιο καθοριστικό από μία συναρπαστική και εγκάρδια ιστορία για το κατάλυμα, την φιλοσοφία των υπηρεσιών και των ανέσεων που προσφέρει. Θα πρέπει επίσης να είναι σύντομο και περιεκτικό ώστε να μην κουράζει και να τραβάει το ενδιαφέρον.

Επόμενο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι η αισθητική της ιστοσελίδας. Είναι γνωστό ότι έχουμε μόλις λίγα δευτερόλεπτα στην διάθεσή μας για να εντυπωσιάσουμε και να ελκύσουμε έναν επισκέπτη ώστε να αποφασίσει να μείνει στη σελίδα μας. Το χρώμα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο σε συνδυασμό με ελκυστικά διαδραστικά στοιχεία (όπως κινούμενα κουμπιά, εφέ παραλλαγής κ.α.), παίζουν σημαντικό ρόλο στα να εκπλήξουν και να τραβήξουν το ενδιαφέρον με την πρώτη ματιά. Δεδομένου του μεγάλου αριθμού και κορεσμού των ιστοσελίδων που έχει συνηθίσει να βλέπει ένας χρήστης σήμερα, δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από το πλήθος.

Τέλος, δεν ξεχνάμε ότι η εμπειρία του χρήστη θα πρέπει να είναι απρόσκοπτη σε όλες τις συσκευές. Εάν για παράδειγμα κάποιος ξεκινήσει την πλοήγησή του από ένα σταθερό υπολογιστή και συνεχίσει αργότερα από το κινητό του, θα πρέπει να είναι προφανές πως να βρει αυτό που θέλει με την ίδια λογική που το έκανε και πριν. Ενώ το γενικότερο περιβάλλον θα πρέπει να αποπνέει τον ίδιο χαρακτήρα και την ίδια αίσθηση.

Σχεδιάστε κατάλληλα και με επαγγελματισμό την ιστοσελίδα του καταλύματός σας δημιουργώντας μία ευχάριστη και φιλόξενη διαδικτυακή εμπειρία ως προπομπό αυτής που θα βιώσουν από κοντά οι επισκέπτες σας ερχόμενοι εκεί…

Η ομάδα μας, Stay Online, έχοντας εξειδίκευση και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τουριστικό κλάδο, το digital marketing  και τη στρατηγική πωλήσεων, είναι στη διάθεσή σας για να αναλάβει τη δημιουργία και κατασκευή της ιστοσελίδας του καταλύματός σας. Με επαγγελματισμό και μεράκι δημιουργούμε υψηλής ποιότητας και αισθητικής ιστοσελίδες, εξατομικευμένης σχεδίασης (custom design), που να αναδεικνύουν και να ταιριάζουν στο κατάλυμά σας.


Ζητήστε μας ποσφορά

Copyright © by Stay Online, Greece. All rights reserved.

Τ: +30 6906491258 , +30 6906491257      Ε: info@stayonline.gr      W www.stayonline.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *