Ελληνικός Τουρισμός 2020: Τίποτα δεν μας σταματά!

Μπορεί τα ξενοδοχεία της χώρας αυτή τη στιγμή να ατενίζουν με μούδιασμα τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν αλλά το ρεύμα καταγράφεται ιδιαίτερα αισιόδοξο.

Μελετώντας τα γεγονότα

Η Ελλάδα αν και πέρασε από πολλές συμπληγάδες τα τελευταία χρόνια, κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει την τουριστική της δυναμική αλλά να σπάσει κάθε ρεκόρ, καταλύοντας διεθνές στατιστικά και φήμες που την ήθελαν σε αντίθετη θέση.

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο ή ανεξήγητο.

  Ξεκινώντας από την πρόσφατη υποδειγματική αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, καταφέραμε να στρέψουμε και πάλι το ενδιαφέρον και τη προσοχή όλου του κόσμου, ως παράδειγμα προς μίμηση αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα να επανέλθει η εκτίμηση και ο σεβασμός για τον ελληνικό λαό και κατά συνέπεια να αποκατασταθεί η θέση και το κύρος της Ελλάδας στις συνειδήσεις των υπολοίπων χωρών.

  Μεγάλο ρόλο στο ενδιαφέρον των ξένων τουριστών για την Ελλάδα έπαιξε, επίσης, η πολύ γρήγορη και ιδιοφυής στρατηγική προώθησης της χώρας μας στο εξωτερικό. Σπουδαίοι Έλληνες επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, του πολιτισμού και της τεχνολογίας συνεργάστηκαν και υπο την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού δημιούργησαν ευρηματικές καμπάνιες προσέγγισης τουριστών, όπως το “Greece from home” , που είχε μεγάλη απήχηση παγκοσμίως.

  Κοιτάζοντας ακόμα πιο πίσω την ιστορία, είδαμε ότι παρόλη την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας που έπληξε ιδιαίτερα τη χώρα μας και την έφερε αντιμέτωπη με φήμες περί πτώχευσης ή ακόμα και εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αφίξεις ξένων τουριστών δεν σταμάτησαν αλλά αντίθετα αυξήθηκαν, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8,4%,  φθάνοντας αισίως τα 37 εκατομμύρια το 2019.

  Σημαντικό επίσης να αναφερθούμε στο γεγονός ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες, παρά την οικονομική ύφεση που υπέστησαν την τελευταία δεκαετία, όχι μόνο δεν σταμάτησαν να ταξιδεύουν, αλλά διπλασίασαν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ενώ σταθερά στη κορυφή της προτίμησής τους παρέμειναν οι εγχώριοι τουριστικοί προορισμοί.

  Η Ελλάδα, λοιπόν, ως τουριστικός προορισμός, δεν έπαψε και δε θα πάψει ποτέ να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών, καθώς ο ήλιος, η ομορφιά και η ιστορία της δεν θα πάψει ποτέ να αποτελεί ένα σταθερό και ακλόνητο πλεονέκτημα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Συμπερασματικά, καθώς το κλίμα, με συλλογική προσπάθεια και ελληνικό πείσμα, είναι υπέρ μας, θα πρέπει και ο καθένας ξεχωριστά να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει αυτές τις συνθήκες. Όλοι, λοιπόν, οι ξενοδόχοι της χώρας, όχι μόνο δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες και τις προγραμματισμένες ενέργειες για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, αλλά θα πρέπει να τις εντείνουν, αναβαθμίζοντας τη διαδικτυακή εικόνα του καταλύματός τους, προωθώντας το ακόμα περισσότερο στα social media και τις μηχανές αναζήτησης και χαράζοντας νέες στρατηγικές πώλησης για νέες αγορές – στόχους.

Διατηρώντας την αισιοδοξία μας και με συντονισμένη προσπάθεια, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μία δύσκολη μεν αλλά όχι χαμένη φετινή σεζόν. Ενώ παράλληλα, μπορούμε να ελπίζουμε με ρεαλισμό σε μία εκπληκτική επόμενη σεζόν που όσο μακρινή κι αν φαντάζει, θα φτάσει πιο γρήγορα από τις προηγούμενες…

Η ομάδα μας, Stay Online, έχοντας εξειδίκευση και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τουριστικό κλάδο, την διαχείριση κρατήσεων και το digital marketing, είναι στην διάθεσή σας για να σας δώσει εξατομικευμένες λύσεις και κατευθύνσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες του δικού σας καταλύματος.

Copyright © by Stay Online, Greece. All rights reserved.

Τ: +30 6906491258 , +30 6906491257      Ε: info@stayonline.gr      W www.stayonline.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *