Ο βασικός παράγοντας για κάθε επιτυχημένη σεζόν

Είστε έτοιμοι να ανοίξετε το ξενοδοχείο σας;

Η βάση για κάθε καλή αρχή

Λίγα μόλις “μερεμέτια” έμειναν πριν την επίσημη έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών με τα καταλύματα όλης της χώρας να εργάζονται πυρετωδώς για να ανταποκριθούν στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν και να διαχειριστούν τη νέα κατάσταση για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Παρακαλώ ένα διάλειμμα!

– Στην κορυφή της λίστας με όσα πρέπει να κάνετε και να διαχειριστείτε για φέτος, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που βάλατε;

Ξεκινώντας από τον κύριο στόχο μας που είναι πάντα οι κρατήσεις, ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά που πρέπει να σκεφτούμε και να οργανώσουμε επιμελώς για το κατάλυμά μας, είναι οι πωλήσεις.

Η σεζόν μπορεί να καθυστέρησε αλλά μπήκε κατευθείαν στο “καλησπέρα”, ανεβάζοντας ραγδαία τις απαιτήσεις του ανταγωνισμού. Λόγω της μικρότερης ζήτησης που θα υπάρξει, η προσφορά θα πρέπει να είναι πιο συντονισμένη και στοχευμένη από ποτέ.

Στρατηγική Πωλήσεων: Κάνοντας τη κίνηση ματ τη φετινή σεζόν

Η πρώτη ενέργεια, λοιπόν, που πρέπει να κάνουμε, γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καταλύματος, είναι να ελέγξουμε την πολιτική των πωλήσεων που ακολουθούμε έως σήμερα και να την προσαρμόσουμε στις φετινές περιστάσεις:

  • Καθορισμός νέας αγοράς – στόχου και παρακολούθηση αναλόγως των εξελίξεων και τάσεων
  • Μελέτη και παρακολούθηση πωλήσεων σε σχέση και με τον ανταγωνισμό
  • Προσαρμογή πολιτικής σε όλες τις online πλατφόρμες ενοικίασης και το σύστημα κράτησης της ιστοσελίδας
  • Ενδυνάμωση και προσαρμογή της ιστοσελίδας του καταλύματος
  • Προώθηση ιστοσελίδας σε Google  (Google adwords, SEO,  κ.α.)
  • Συντονισμένη προώθηση και διαχείριση σε social media (posts, social adwords κ.α.)

Έχοντας καθορίσει και αναπροσαρμόσει τους στόχους της φετινής σεζόν και γνωρίζοντας τους κινδύνους και τις αντίστοιχες ευκαιρίες που υπάρχουν, θέτουμε τη σωστή βάση για την επίτευξη ρεαλιστικών και επομένως εφικτών αποτελεσμάτων.

Η στρατηγική και η διαχείριση των πωλήσεων είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο που πρέπει να εξασφαλίσει κάθε κατάλυμα πριν από κάθε σεζόν, και ιδιαίτερα τη φετινή, για να γνωρίζει το πως και το που θέλει να οδηγηθεί, πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο που έχει θέσει.

Copyright © by Stay Online, Greece. All rights reserved.

Τ: +30 6906491258 , +30 6906491257      Ε: info@stayonline.gr      W www.stayonline.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *